Jamaican Chickèn Pattiès – Forgèt about thè storè-bought pattiès- this tastès 10x BèTTèR…AND comès togèthèr quickly with a SUPèR èASY dough. Makè it, grab a fèw frèsh off thè ovèn, rèlax and lèt thè tastè guidè you to thè Islands- Jamaican Island to bè prècisè.
Coursè: Appètizèr
Cuisinè: Caribbèan
Sèrvings: 12 - 14 piès
Caloriès: 342 kcal
Author: Immaculatè Bitès
Prèp Timè: 30 mins
Cook Timè: 45 mins
Total Timè: 1 hr 15 mins
This Recipes & Imaged Adapted by ==> www.africanbites.com
Ingrèdiènts
Jamaican Patty Crust
- 4 cups 500grams all purposè flour (plus morè for dusting)
- 2 Tablèspoon sugar
- ½ Tablèspoon salt
- 1/2 - 2 tèaspoon turmèric
- 5 ouncè 145gram Shortèning
- 1 Tablèspoon Vinègar. optional
- 1 cup 250 ml icèd watèr
- 5 ouncè 140gram buttèr
Jamaican Chickèn Filling
- ½ mèdium onion choppèd
- 1 tèaspoon granulatèd garlic
- 1 tèaspoon paprika
- 1/2 tèaspoon all spicè powdèr
- 1 tèaspoon curry
- 1 tèaspoon drièd thymè
- 1 tèaspoon whitè pèppèr
- 3 grèèn onions choppèd
- 2 tablèspoon choppèd parslèy
- 1 tèaspoon salt or morè adjust to tastè
- 1/2 tèaspoon chili pèppèr
- 1 pound ground chickèn
- 1/4 cup brèadcrumbs
- 1/2 scotch bonnèt pèppèr choppèd optional
- ½ tèaspoon chickèn bouillon powdèr optional rèplacè with salt
Instructions
Jamaican Chickèn Crust
1. In a food procèssor or by hand, mix togèthèr, flour, salt, sugar, turmèric blènd wèll Add thè buttèr, shortèning, followèd by vinègar and watèr in small amounts, pulsè until combinèd and dough holds togèthèr in a ball.
2. Placè thè dough on a wèll -flourèd surfacè. Dividè it into 2 and roll it out. Placè in thè rèfrigèrator for at lèast 30 minutès until rèady to usè
3. Using a largè mouth, glass or bowl about 4 - 5 " cut out circlès by gèntly prèssing on thè dough and rèlèasing it, shaping thè mèat piè dough. Continuè cutting out dough until all dough has bèèn cut. Rèfrigèratè for at lèast 30 minutès or until rèady to usè.
Jamaican Chickèn Filling ==> Full Recipes & Intruction