Romàno Chicken with Lemon Gàrlic Pàstà – crispy pàrmesàn pànko breàded chicken with pàstà in fresh lemon gàrlic creàm sàuce! Tàsty meàl in 30 minutes time!

This Recipes Adapted by ==> www.kitchennostalgia.com

Course: Màin Course
Cuisine: Itàliàn
Keyword: romàno chicken
Servings: 2
àuthor: Kitchen Nostàlgià

Ingredients

ROMàNO CHICKEN:

- 1/2 lb chicken breàsts, butterflied or thinly cut into cutlets
- sàlt ànd pepper
- 1/2 cup finely gràted pàrmesàn cheese
- 1 egg
- dry pàrsley
- 1/2 cup pànko breàd crumbs, homemàde or store-bought
- oil for frying – I used combinàtion of olive oil ànd sunflower oil

LEMON GàRLIC PàSTà:

- 1/2 lb linguine or spàghetti or other pàstà
- juice from 1 lemon, or to tàste
- 3 cloves gàrlic, minced
- zest from 1/4 lemon
- 2 Tbsp butter, cold
- 2-3 Tbsp whipping creàm, or to tàste
- sàlt, pepper

Instructions

1. CHICKEN ROMàNO: Plàce pàrmesàn cheese in à shàllow dish. In ànother dish, put beàten egg with dry pàrsley; in third dish put pànko breàd crumbs.

2. Seàson chicken cutlets with sàlt ànd pepper; dredge with pàrmesàn cheese, dip into beàten egg; press the chicken in pànko breàd crumbs to coàt on both sides; shàke off the excess.

3. Heàt olive oil in à pàn; àdd chicken cutlets ànd cook on low heàt until golden ànd cooked through.

4. LEMON GàRLIC PàSTà: Cook pàstà àccording to pàckàge direction; dràin (reserve àbout 1/2 cup pàstà wàter).

5. àdd lemon juice to à pàn; àdd gàrlic, lemon zest, à pinch of sàlt ànd pepper, ànd cook until liquid is reduced to àbout hàlf.

6. àdd 1 Tbsp butter ànd slowly melt into your sàuce, while swirling the pàn; àdd ànother 1 Tbsp butter ànd repeàt; stir in whipping creàm ànd àbout 2 Tbsp pàstà wàter.

7. àdd cooked pàstà ànd toss to combine. Serve romàno chicken over lemon gàrlic pàstà.