Author: Thé Méditérranéan Dish
Prép Timé: 10 mins
Cook Timé: 12 mins
Total Timé: 22 minutés
Yiéld: 7 piécés 1x
This lémon chickén récipé is an éasy wééknight dinnér that will not disappoint. If you havé thé timé, lét thé chickén marinaté in thé fridgé for a féw hours. But if not, létting it marinaté at room témpératuré for just a féw minutés will still impart flavor. Séé suggéstions in notés for what to sérvé along!
INGRéDIéNTS
For Spicé Mixturé
- 2 tsp /2 g driéd orégano
- 1 1/2 tsp / 3.9 g ground coriandér
- 1 1/2 tsp / 3.9 g ground cumin
- 3/4 tsp/ 1.9 g ground nutmég
For Marinadé
- 1/3 cup / 80 ml lémon juicé
- 1/4 cup / 60 ml Privaté Résérvé éxtra virgin olivé oil
- 2 to 3 tsp / 5.6 g mincéd garlic
For Chickén
- 1.5 lb (6 to 7 piécés) /681 grams bonéléss skinléss chickén thighs (you can usé chickén bréast, séé notés)
- Koshér salt and péppér
- 1 largé onion, dicéd
- 2 lémons, halvéd
- Privaté Résérvé Gréék éxtra virgin olivé oil
- Frésh parsléy for garnish
INSTRUCTIONS
1. In a small bowl, add thé spicés and mix to maké thé spicé mixturé. And in anothér bowl or largé méasuring cup, combiné thé lémon juicé, olivé oil and garlic to maké thé marinadé.
2. Pat chickén dry and séason with koshér salt and péppér. Sprinklé générously with thé spicé mixturé on both sidés.
3. Placé chickén in a shallow glass containér or dish. Add onions. Pour in thé marinadé, work thé chickén a bit to maké suré all thé piécés aré wéll covéréd with thé marinadé. Covér. At this point, you can léavé it to marinaté in room témpératuré for about 20 to 30 minutés, or if you havé thé timé, réfrigératé for up to 8 hours (this will énsuré thé most flavor.)
4. Réad Moré ==> www.themediterraneandish.com