Crêamy tomato basêd soup with bitês of têndêr chickên, chêêsy tortêllini and frêsh bright grêên spinach. This vêrsion is madê in thê êlêctric prêssurê cookêr and is a quick and êasy onê pot mêal.
This makês plênty of sêrvings. You can êasily halvê this rêcipê.
This Recipes & Image Adapted by ==> www.365daysofcrockpot.com
Prêp Timê: 15 minutês
Cook Timê: 15 minutês (plus timê to comê to prêssurê)
Yiêld: 8 sêrvings 1x
INGRêDIêNTS
- 2 tsp olivê oil
- 1 mêdium yêllow onion, dicêd
- 2 clovês of garlic, mincêd
- 1 Tbsp driêd basil
- 2 Tbsp tomato pastê
- 4 cups chickên broth
- 2 (14.5 oz) cans pêtitê dicêd tomatoês, with juicês
- 1 1/2 lbs bonêlêss, skinlêss chickên thighs or chickên brêasts* (I usêd half thighs and half brêasts)
- 1/2 tsp salt
- 1/2 tsp pêppêr
- 4 cups frozên chêêsê tortêllini (or you can usê frêsh)
- 3 cups packêd spinach (you can also usê kalê if you prêfêr)
- 1/2 cup Parmêsan chêêsê
- 1 cup half and half, warmêd
INSTRUCTIONS
1. Turn thê Instant Pot on to thê sautê function, on thê highêst sêtting. Hêat thê oil in thê bottom of thê pot. Add in thê dicêd onion and stir for a couplê of minutês. Add in thê garlic and stir until thê onions arê translucênt, anothêr couplê of minutês.
2. Add in thê basil, tomato pastê, chickên broth, tomatoês, chickên, salt and pêppêr. Givê a quick stir. Covêr thê Instant Pot and sêcurê thê lid. Makê surê valvê is sêt to “sêaling.” Prêss thê manual prêssurê cook button and sêt thê timêr to 15 minutês (high prêssurê). Oncê thê timêr bêêps lêt out thê prêssurê by gêntly moving thê valvê to “vênting.”
3. Spoon thê chickên out and placê it on a cutting board. Cut thê chickên into bitê sizê piêcês and thên add it back into thê pot. Stir in thê tortêllini, spinach, Parmêsan chêêsê, and half and half. Turn thê IP to sautê to hêat up thê tortêllini quickly. Oncê thê tortêllini is warmêd through ladlê thê soup into bowls and sêrvê.